Traktortehnikas remonts: Kā no tā izvairīties?

traktortehnika, traktortehnikas remonts, ieteikumi

Ražas novākšana un siena pļaušana ir nozīmīgākie darbi ikvienam lauksaimniekam sezonas beigās. Neviens lauksaimnieks nevēlas, lai šajā saspringtajā un darba piepildītajā laikā, būtu nepieciešams traktortehnikas remonts. Katrs lauksaimnieks noteikti ir saremontējis savu lauksaimniecības tehniku jau pirms sezonas sākuma, taču mēdz gadīties arī neparedzētas ķibeles. Kā no tām izvairīties, lai samazinātu dīkstāves risku? Šajā bloga rakstā iepazīstināsim Tevi ar 3 padomiem, kā izvairīties no negaidītiem traktortehnikas remontdarbiem ražas novākšanas laikā!

Traktortehnikas remonts: Gultņi

Pirmā lieta, par ko noteikti ir jāpārliecinās, ir gultņu un dažādu savienojumu darba kārtība. Lai gultņi nebūtu jāmaina pārāk bieži, tos var apstrādāt ar kādu smērvielu. Šo darbu lieliski paveiks Lucas Oil X-tra Heavy Duty Grease ziede, kas ne tikai kalpo četras reizes ilgāk, nekā citas smērvielas, bet tai arī piemīt gan augstas, gan zemas temperatūras noturība, tādējādi nodrošinot lielisku aizsardzību lieljaudas gultņiem.

Traktortehnikas remonts: Hidrauliskās sistēmas

Nākamā lieta, kas bieži sagādā problēmas lauksaimniecības tehnikai ir hidraulisko iekārtu detaļas. Hidraulikas defektus var pamanīt, jo tie būtiski ietekmē tehnikas darbību, taču, ja tie tiek ignorēti un atlikta to apkope, tie var radīt vēl lielākus zaudējumus, radot bojājumus arī citās daļās.

Nedrīkst pieļaut netīrumu iekļūšanu eļļā vai eļļas noplūdi. Jo precīzāka ir hidrauliskā iekārta, jo tā ir jūtīgāka pret netīrumu iekļūšanu tajā, tādēļ ieteicama ir regulāra visu piesārņoto savienojumu iztīrīšana. Ja netīrumi netiks iztīrīti, tad neraugoties uz to, ka lauksaimniecības tehnikas iekārtu filtri ir ļoti labā stāvoklī, var rasties dažādi palīgiekārtu bojājumi un uzkaršana. Lai novērstu problēmas, kas var rasties hidraulikas iekārtai, noteikti var izmantot Lucas Oil Hidraulic Oil Booster & Stop Leak.

Kāpēc? Ja hidraulikas savienojumi būs iztīrīti, tad eļļa darbosies īpaši labi – paaugstinās hidraulisko spiedienu, pagarinās šļūteņu, spēka cilindru un citu iekārtu kalpošanas laiku, kā arī novērsīs noplūdes. Ar šiem padomiem ir iespējams izvairīties no hidraulikas sistēmas remontdarbiem un pagarināt tās kalpošanas laiku!

Traktortehnikas remonts: Motors

Lai pietiekami labi un droši varētu strādāt, ir nepieciešams labs dzinējs, jo tas nodrošina jebkura transportlīdzekļa jaudu. Lai motors darbotos labi, tam nepieciešama pareiza degvielas padeve, pareiza ieplūdes un izplūdes gāzu plūsma, laba kompresija un dzirkstele īstajā laikā. Transportlīdzekļa dzinējs var sabojāties dažādi, gan izmantojot nepiemērotu degvielu, gan lietojot nolietojušos degvielas sūkni, filtru un virzuļu gredzenus, un citas dzinējam svarīgas detaļas. Par laimi, dzinēja jaudas ierobežojumus ļoti labi var just ikdienas lietošanā. Tādējādi pieredzējuši lauksaimnieki ātri var saprast, kura no iepriekš nosauktajām detaļām ir sabojājusies. Lai mazinātu dzinēja jaudas trūkumus, iesakām izmantot Lucas Oil Complete Engine Treatment. Šis produkts attīra un ieeļļo visu degvielas sistēmu, kā arī samazina izplūdes gāzu emisijas un noņem kaitīgos nosēdumus no ieplūdes vārstiem un cilindru galvām.

To var izmantot gan kā degvielas, gan motoreļļas piedevu. Ja to pievieno degvielai, tas palīdz samazināt degvielas emisijas, palielina jaudu un uzlabo degvielas kvalitāti. Ja to pievieno motoreļļai, tiek attīrīts motors un izveidota aizsargbarjera pret karstuma iedarbību un berzi, uzlabota eļļas plūsma aukstā laikā un pagarināts eļļas kalpošanas laiks. Papildus tam, šis produkts spēj aizsargāt pret koroziju, nodrošina pilnīgāku degvielas sadegšanu, un protams, palielinās dzinēja jaudu. Vairāki ieguvumi no viena produkta- lieliski darbosies traktortehnikas dzinējs un nebūs raižu arī par motora tīrīšanu vai remontēšanu.

Lai veiksmīgi varētu noslēgt ražas novākšanas laiku, noteikti izmanto šos trīs padomus – pārbaudi gultņu stāvokli, parūpējies par iztīrītu hidraulisko sistēmu un pārliecinies par traktora dzinēja darbību tā, lai tam nezustu jauda!